Over het onderzoeksproject

SiP is een onderzoeksproject naar Seksualiteit in Partnerrelaties dat georganiseerd wordt door
het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de KU Leuven.

Om Seksualiteit in Partnerrelaties beter te begrijpen, hebben we in het afgelopen jaar al een aantal studies uitgevoerd. Zo hebben we een grootschalig online enquête afgenomen en hebben we individuele – en groepsgesprekken gevoerd met mannen en vrouwen in heteroseksuele, lesbische en homoseksuele relaties over seksualiteit in hun partnerrelatie. Met een schatkist aan data als resultaat!

3.783

Schriftelijke antwoorden op onderzoeksvragen

710

Deelnemers

2.647

Minuten aan audio opnamen van interviews


De nu lopende studie voor koppels is de laatste studie van ons onderzoeksproject. En een van de belangrijkste. Om ervoor te zorgen dat nu alles op rolletjes loopt, hebben we dit voorjaar een pilootstudie uitgevoerd. We hebben van de deelnemende koppels veel constructieve feedback gekregen, die we verwerkt hebben om deze laatste koppelstudie nog beter te maken. Maar we hebben vooral geleerd dat meedoen aan de studie een unieke, leerzame ervaring is.

Ook in voor zo een unieke ervaring?

Sofia Prekatsounaki, psycholoog, seksuoloog en momenteel doctoraatsonderzoeker aan het IFSW, voert de koppelstudie uit en coördineert het groter onderzoeksproject. Een deel van het project dat zich specifiek richt op seksualiteit bij jonge ouders wordt uitgevoerd door Eva Straus, vroedvrouw en seksuoloog. Een deel van het project dat zich specifiek richt op seksualiteit tijdens de zwangerschap wordt uitgevoerd door Hiske Merlin, kinesist en Master studente Seksuologie. Zij worden allen begeleid door Prof. Dr. P. Enzlin, eveneens verbonden aan het IFSW. Het onderzoek is voorgelegd aan en goedgekeurd door de Sociaal-Maatschappelijke Ethische Commissie van de KU Leuven (dossier nr G-2018 10 1363).

Sofia Prekatsounaki
Prof. Dr. Paul Enzlin
Eva Straus
%d bloggers liken dit: