Over het onderzoeksproject

SiP is een onderzoeksproject naar Seksualiteit in Partnerrelaties dat georganiseerd wordt door
het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de KU Leuven.

Om Seksualiteit in Partnerrelaties beter te begrijpen, hebben we in het afgelopen jaar al een aantal studies uitgevoerd. Zo hebben we een grootschalig online enquête afgenomen en hebben we individuele – en groepsgesprekken gevoerd met mannen en vrouwen in heteroseksuele, lesbische en homoseksuele relaties over seksualiteit in hun partnerrelatie. Met een schatkist aan data als resultaat!

1151

Deelnemers

3.783

Antwoorden op
open vragen

507.973

Antwoorden op
(dagelijkse) survey vragen

2.647

Minuten aan
interviews


De deelnemers aan alle afgeronde studies hebben ons gevraagd en ongevraagd waardevolle feedback gegeven. Die hebben we verwerkt om de lopende koppelstudies nog beter te maken.
Maar we hebben vooral geleerd dat meedoen aan de studies een unieke, leerzame ervaring is.

Ook in voor zo een unieke ervaring?

Sofia Prekatsounaki, psycholoog, seksuoloog en momenteel doctoraatsonderzoeker aan het IFSW, coördineert het groter onderzoeksproject. Aan de lopende studies werken gedreven masterproefstudenten van de Master Seksuologie. Zij worden allen begeleid door Prof. Dr. P. Enzlin, eveneens verbonden aan het IFSW. Het hoofdonderzoek is voorgelegd aan en goedgekeurd door de Sociaal-Maatschappelijke Ethische Commissie van de KU Leuven (dossier nr G-2018 10 1363). Deelonderzoeken hebben aanvullende ethische goedkeuring gekregen door de Onderwijs-Begeleidingscommissie van de faculteit Geneeskunde, onder verschillende dossiernummers (Zwangerschap: MP017625, Ouderschap: MP014722, LAT-relaties: MP017640, CNM-relaties: MP017641).

Sofia Prekatsounaki
Prof. Dr. Paul Enzlin
%d bloggers liken dit: